Go Create With Us

Ben jij actief in de stedelijke ontwikkeling en op zoek naar een nieuwe bestemming voor je (leegstaand) vastgoed, of wil je samen met anderen bouwen aan de nieuwe stad? Dan is onze eendaagse masterclass iets voor jou!

We leren je hoe je draagvlak en support creëert voor revitalisatie plannen in jouw bouwproject. Maar ook hoe je van de markt jouw business partner maakt en de lokale kracht van de omgeving benut. Kortom: De Stedenfabriek leert je hoe je meer uit jouw ontwikkelingsproject haalt. Nieuwe masterclasses starten vanaf februari 2015 ook in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Interessant! Bel me terug!

Samenwerkend ontwikkelen

Ontwikkelingsprojecten zijn meer dan ooit een coalitie van samenwerkende partijen. De doelstellingen van het project moeten daarbij bijdragen aan de gewenste toekomstige situatie zoals betrokken partijen die voor ogen hebben. Stedelijke ontwikkelopgaven zijn mede hierdoor ook complex, omstandigheden veranderen vaak door onverwachte gebeurtenissen of gewijzigde inzichten van betrokken partijen.
Deze complexiteit en veelheid van stakeholders vraagt van de stadmakers van nu creativiteit, verbindingskracht, onderhandelingsvaardigheden en strategische focus.

Daarbij is de opgave in de moderne stedelijke ontwikkeling in belangrijke mate het herbestemmen van bestaande bouw. Rendement zal voornamelijk in de exploitatiefase moeten worden gerealiseerd. Dit vraagt van eigenaren een andere kijk op rendement uit investering en maakt het noodzakelijk om de eindgebruiker in het bouwproces te betrekken.


Verbinden centraal

In de Masterclass staat het herkennen en benutten van de kracht en de waarde van stakeholders en eindgebruikers in het bijzonder centraal. We enthousiasmeren je graag met inspirerende voorbeelden uit onze praktijk en we werken aan jouw revitalisatieproject.
Aan het eind van de dag weet je hoe je:

– Stakeholders inventariseert, betrekt en de kracht van de omgeving nu echt benut

– Een samenwerking organiseert. Ook als je nog geen duidelijk eindbeeld hebt of als er nog geen overeenstemming is bereikt met betrokken partijen

– Hoe je co-creatie een plek geeft in je project en zorgt voor een sluitende businesscase waar de eindgebruiker de sleutel in handen heeft.

Delen met anderen

In de Masterclass deel je je ervaringen met anderen en help je elkaar in de praktijkopdrachten van de dag. Theorie en praktijk gaan moeiteloos in elkaar over. Je past de theoretisch kennis direct toe op je eigen project en dat van anderen.
Wil je je project aan het eind van de dag ook direct een “boost” geven of een specifiek projectverzoek met de wereld delen. Dat kan ook! We plaatsen je projectverzoek graag op onze site en geven je campagne daarmee een vliegende start.

Voor wie?

De Masterclass is voor iedereen actief in de gebiedsontwikkeling. Voor initiatiefnemers op elke schaal. Van gemeenten tot ontwikkelaars en diverse bedrijven reeds actief in de gebiedsontwikkeling, maar ook voor nieuwkomers, buurtinitiatieven, bewonersbedrijven, creatieve & maatschappelijke ondernemers en studenten.

Het programma is ontwikkeld voor mensen actief met stedelijke opgaven en die met bevlogenheid aan hun omgeving werken en mensen die hun gemeenschappelijke doelstellingen willen realiseren in de bebouwde omgeving.

We delen onze Toolkit om jouw projecten verder te brengen. Met behulp van onze GoCreateWith.Us Project Coalition Suite kan je in 3 stappen op interactieve wijze je stakeholders in kaart brengen, je projectcoalitie bouwen en je samenwerking starten.

Door wie?

De Masterclasses worden gegeven door mr Caroline Vrauwdeunt MBA. Zij beschikt over jarenlange procesmanagementervaring in complexe gebiedsontwikkelingsprojecten.
Als Founder van de Stedenfabriek zet ze co-creatie in gebiedsontwikkeling wereldwijd op de kaart. In september was zij spreker op The World Summit on Innovation & Entrepreneurship in New York.
Een entrepreneur met verbindend DNA en voorstander van “leren door te doen”.
In 2012 studeerde ze af op haar onderzoek naar complexiteit in grote projecten.

 

Het Dagprogramma van de Masterclass

Ochtend – Theorie & inspiratie

Trends in stedelijke ontwikkeling

De belangrijkste trends in stedelijke ontwikkeling. Hoe ziet de toekomst eruit?

De Theoretische basis

We behandelen onder andere project- en procesmanagementbasics, complexiteit in projecten, stakeholdervalue, strategische visievorming, samenwerking & co-creatie

 – Betrekken van je stakeholders en eindgebruikers hoe doe ik dat?

Presentatie en discussie, aan de hand van inspirerende praktijkvoorbeelden,  hoe stakeholders de waarde van je project kunnen verhogen.

Lange termijnvisie

Waarom is een gedeelde lange termijn visie belangrijk? Wie ontwerpt die visie eigenlijk en wanneer? En hoe houdt je je project toch flexibel?

Middag – Leren door te doen

Quick Scan

Je gaat zelf aan de slag. Samen met anderen ontleed je je project. Wij staan je met raad en daad bij.

Presenteer je routeplan

Je maakt samen met anderen je routeplan naar een sluitende businesscase met draagvlak tot stand gekomen met de eindgebruiker. Je presenteert je routeplan.

Geef je project een Boost

We zetten indien gewenst je project(verzoek) op onze site

logo

Project Details

  • Plaats: Amsterdam, Of in overleg bepaald
  • Initiatiefnemer: De Stedenfabriek | City Works Amsterdam - niet langer beschikbaar
  • Projectfase: null