Eurocity Kortrijk op de kaart

Samen bouwen aan een digitale kaart in co-creatie voor de Eurometropool

Op 26 november 2015 organiseerde iDROPS – ism Reboot Stories en Next Festival – de vierde editie van LEARN DO SHARE in Kortrijk, Vlaanderen.

De Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai is de eerste grensoverschrijdende ‘Europese grootstad’. In 2008 werd besloten tot deze samenwerking om de administratieve, politieke en culturele grenzen “te doen vervagen”. Zeven jaar na de officiële start is er veel gebeurd, maar concrete resultaten blijven onder de radar of stranden terwijl de maatschappelijke uitdagingen groter worden. De roep om concrete acties wordt sterker en burgers nemen zelf het initiatief.

Tijdens deze leer-doe-en-deel dag lieten actieve burgers, creatieve ondernemers, denkers en doeners zich in Kortrijk’s creative Buda Center, inspireren door krachtige voorbeelden uit eigen regio en de rest van de wereld. Waarbij deze vraag gedurende de dag centraal stond “Hoe ziet jouw stad van de toekomst eruit?”

We organiseerden een interactief Design Doing Lab met behulp van de Map Your City App en brachten samen de gerealiseerde en nieuwe kansen in kaart. Het resultaat: een “collaborative urban opportunity map” voor de Eurometropoolregio, die door Map Your City voor 1 jaar is opengesteld voor iedereen om blijvend aan te kunnen werken en ideeën voor hun stad van de toekomst te kunnen delen.

Architecture 2

Project Details

  • Plaats: Kortrijk, Vlaanderen
  • Initiatiefnemer: Idrops
  • Datum: 26/11/2015
  • Projectfase: null