Lasloods Zoekt Pioniers!

Ondernemende pioniers! Schrijf je nu in en bouw in co-creatie!

Wij verzoeken ondernemende pioniers om hun interesse kenbaar te maken voor het gebruik van de Lasloods op de NDSM-Werf en deel te nemen aan twee Co-Creatie Events! Download het Inschrijvingsformulier en meld je aan voor 28 april 2014!

 

NDSM-Werf Amsterdam

NDSM-Werf Amsterdam Noord

Direct aan het Amsterdamse IJ ligt de voormalige werf van de Nederlandsche Dok en Scheepsbouw Maatschappij, de NDSM. Niet zo lang geleden werden hier nog schepen gebouwd die tot de wereldtop behoorden. En nu zetten hier avontuurlijke ondernemers hun voeten in de aarde.

De komende jaren wordt het gebied getransformeerd tot een 24/7 stadsdistrict met een mix aan functies, monumenten, ruige invulling en onderscheidende programmering vormen de basis. Je kan er leven, wonen en ondernemen.

De Lasloods – Industrieel Rijksmonument

In de Lasloods werden vroeger grote halffabricaten gelast tot reuze scheepsrompen. Via de immense blauwe deuren werd de scheepsromp naar de helling verplaatst. Klaar voor de verdere afwerking en de uiteindelijke tewaterlating. Deze enorme monumentale loods ademt nog de sfeer van weleer. Het echte NDSM is hier te voelen.

De LasloodsEigenaar Mediawharf Monumenten bv wil door middel van co-creatie de mogelijkheden onderzoeken om tot een succesvolle en haalbare ontwikkeling van het rijksmonument te komen. Het is een unieke loods welke we zorgvuldig een nieuw leven willen geven. De “kathedraal van NDSM” zal altijd een mix aan programmering bevatten, zodat dit altijd een inspirerende plek voor de bezoekers en gebruikers van NDSM zal zijn, aldus Steffan Kunst – Gebiedsontwikkelaar van de NDSM-Werf.

Ook de belangrijkste stakeholders waaronder de gemeente Amsterdam, Bureau Monumentenzorg, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en de aanwezige bedrijven op de werf zijn allemaal begaan met een nieuwe toekomst, die zoveel kan betekenen voor de uitstraling en programmering van de gehele NDSM-Werf. Vanuit die betrokkenheid verlenen een groot aantal partijen hun medewerking aan dit proces.

Met de deskundige medewerking van eigenaar en stakeholders start De Stedenfabriek nu het co-creatie proces, met maar één gezamenlijk doel: namelijk de Lasloods een mooie nieuwe toekomst te geven die het verdient!

Maak Je Interesse Kenbaar

Zie je in de Lasloods potentie om je te vestigen? We zijn op zoek naar:

professionals, bedrijven of organisaties die de (creatieve, culturele, culinaire, sportieve of educatieve) programmering van de mooie open binnenruimte(n) voor hun rekening willen nemen;

professionals, bedrijven of organisaties die een vaste ruimte in de Lasloods zouden willen betrekken en vandaar uit bijdragen aan de programmering van de open binnenruimte(n);

professionals, bedrijven of organisaties die zich in de lasloods willen vestigen voor wie deze programmering van de open binnenruimte(n) van meerwaarde kan zijn.

Meld je interesse vóór 28 april 10.00 uur. Vanaf dat moment beoordelen we de inschrijvingen en we laten je uiterlijk 12 mei weten of je deelneemt aan de co-creatie events op 20 en 21 mei.

Download hier het Q&A formulier met de antwoorden op de tot nu toe gestelde vragen:

Vragen & Antwoorden

Download hier het inschrijvingsformulier en de uitgebreide toelichting.

Verzoek & Toelichting  Inschrijvingsformulier

Dit is een verzoek aan professionals, bedrijven en organisaties om hun interesse kenbaar te maken en deel te nemen in 2 co-creatie events, dit is geen aanbesteding(sdocument).

Onze Planning

Nieuw Leven voor de Lasloods

Informatie Event – 7 april 2014

Deadline Inschrijvingen – 28 april 2014 -10 uur

Mix & Match (co-creatie event 1) – 20 mei 2014

Mix & Build (co-creatie event 2) – 21 mei 2014

Aanvullende Informatie

In bijgaande documenten zijn de stedenbouwkundige uitgangspunten van het industrieel monument door gemeente en rijk verwoord.
 Uitgangspunten Historie   NDSM Toetsingskader        NDSM Richtlijnen      

Onze verzoeken

We hebben geen verzoeken aan je. Het project is succesvol afgerond.

Onze Events

Er zijn geen nieuwe events meer gepland. Het project is succesvol afgerond.

Informatie Event 7 april

Op 7 april 2014 vond er vanaf 14.00 u een informatie-event plaats. Je kon de Lasloods bezoeken, meer achtergrondinformatie verkrijgen over dit proces en je vragen stellen aan aanwezigen. Antwoorden op de hier gestelde vragen zijn terug te vinden onder de “Vragen & Antwoorden” Button. Heb je meer vragen, neem gerust contact op.

Co-Creatie Events 20 & 21 mei

Mix & Match – 20 mei : Vind je match en bouw aan een gezamenlijke programmering

Mix & Build – 21 mei: Bouw samen aan een mogelijke ruimtelijke invulling

Je aanmelden voor deze events kan door het inschrijvingsformulier op de site aan ons te retourneren voor 28 april 10.00 . We zien je inschrijving graag tegemoet!

Project Details

  • Plaats: Amsterdam
  • Initiatiefnemer: Mediawharf Monumenten bv
  • Datum: 10/02/2014
  • Projectfase: Haalbaarheidsfase