Cross-Over Port Amsterdam

Businessplan en ontwikkelvisie voor de Lasloods

Binnen 4 maanden in co-creatie zicht op een nieuwe toekomst

In vervolg op het Interesseverzoek en de succesvolle Co-Creatie events hebben we het Businessplan opgesteld. Hierin hebben we de ideeën van de verschillende ondernemende pioniers vertaald naar een verbindend concept dat deze ondernemers versterkt in hun eigen bedrijfsmodel en een “plus” creëert voor de totale businesspropositie.

Schermafdruk 2014-09-23 15_Fotor_Fotor_Collage_smallNaast mogelijke doorgerekende ontwikkelopties, hebben we in het plan ook een ontwikkelvisie voorgesteld, waarin we de stappen beschrijven op welke wijze de Lasloods tot ontwikkeling kan worden gebracht.

Binnen 4 maanden hebben we de eigenaar, die vele jaren zocht naar een passende invulling, voorzien van een platform, draagvlak, een concept in co-creatie tot stand gekomen, mogelijke toekomstige gebruikers en een solide bedrijfsplan die dit industrieel monument alle kansen geeft op een nieuwe gezonde toekomst.

Cross-Over Port Amsterdam

Cross-overs en hun betekenis voor innovatie worden in “Cross-Over Port Amsterdam” zichtbaar en toegankelijk voor een breed publiek op gebieden waar iedereen bekend mee is. Centraal staan 4 toegankelijke belevingsconcepten, Horen & Zien, Maken, Proeven en Doen.

De ondernemers van Cross-Over Port zoeken actief naar onderlinge vernieuwende cross-overs en verbindingen. Maar ook in het (belevings)product dat ze aanbieden, worden de grenzen van de laatste stand der techniek van wat kan en past, continue opgezocht en verlegd. Een zelfde ondernemende en innoverende houding die op de NDSM-Werf leidde tot de bouw van steeds grotere schepen, en de Amsterdamse werf tot de wereldtop maakte.

Deelnemers

Dank is mede verschuldigd aan alle ondernemende pioniers die deelnamen aan de co-creatie events, De gemeente Amsterdam, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, het Nationaal Platform Herbestemmen, de Stichting NDSM Werf-Oost, Vous-Etes Ici, Nieuw Dakota, Amsterdam Economic Board, de Adviescommissie en het expert team.

 

 

Project Details

  • Plaats: Amsterdam, NDSM-Werf
  • Initiatiefnemer: Mediawharf Monumenten bv & De Stedenfabriek
  • Datum: 16/06/2014
  • Projectfase: Ontwerpfase