Over ons

“This Dutch company is bringing the art of listening back into the city planning process – Fastcompany’s FastCoExist – The Magazine that inspires readers to think beyond traditional boundaries”

Wij bij de Stedenfabriek geloven dat een open source planproces het strategisch ontwikkelingsmodel vormt in de huidige stedelijke herbestemmingsopgaven.

We onderscheiden ons door niet zelf een concept uit te rollen, maar in co-creatie met stakeholders en toekomstig gebruikers een haalbaar en betaalbaar concept te ontwikkelen. Hiermee ontstaat een initiatief dat kan rekenen op draagvlak, waar vraag naar is en financieel uitvoerbaar is. Co-creatie is echter voor ons meer dan het betrekken van stakeholders en de eindgebruiker, in een zo vroeg mogelijk stadium zorgen we dat continuïteit en operationele uitvoerbaarheid onderdeel zijn van het ontwerp.

Wij bewijzen dat een open source plan proces – waarin gezamenlijk en gelijktijdig aan ontwerp en uitvoering wordt gewerkt – de beste manier is in de huidige complexe (her)ontwikkel dynamiek om voor alle partijen tot tastbare en aansprekende resultaten te komen

De Stedenfabriek is jouw online toegang tot innovatie in stedelijke ontwikkeling. Het Stedenfabriek team werkt samen met een netwerk van nationale en internationale smart urban creatives, gemeenten, woningbouwcorporaties en ontwikkelaars.

Trots zijn we op de internationale erkenning en om een inspiratie te mogen zijn voor anderen. Laat het weten als we iets voor je kunnen betekenen.

Je bent van harte uitgenodigd om bij ons langs te komen op erfgoed icoon de Beurs van Berlage (ingang Oudebrugsteeg 9) in Amsterdam, de koffie staat klaar!