Nieuws

Erasmus studenten omarmen co-creatie

Enthousiasme en ambitie bij uitwisselingsstudenten van het Urban Management Instituut van de Erasmus Universiteit Rotterdam (IHS) tijdens onze GoCreateWithUs-Masterclass om meer te leren over “open source stadmaken” en het benutten van de waarde van stakeholders in hun toekomstige projecten.

De voornamelijk Braziliaanse studenten zijn in Nederland voor een 12 maanden durende opleiding Urban Management & Development, waarbij de focus ligt op Sustainable Urbanism. Woensdag 26 november woonden zij onze GoCreateWithUs Masterclass bij, als extra curriculair onderdeel georganiseerd in samenspraak met IHS. 2014-11-28 15.25.23Zij gaven in de ochtend – die startte met een brede theoretische basis –  al blijk van grote ambities om in hun stad van waarde te willen zijn. Bijvoorbeeld door bij te willen dragen aan een betere infrastructuur, betere inkomensverdeling of de focus in hun steden te willen verleggen van auto’s naar mensen. In deze gedrevenheid landden de onderwerpen en inhoud van de Masterclass goed.

In de ochtend werd stilgestaan bij de laatste ontwikkelingen in stedelijke ontwikkeling. Onder meer hoe co-creatie en open source nu en in de toekomst hierin een rol spelen. Ook werd toegelicht en gediscussieerd hoe je in projecten de waarde van stakeholders en eindgebruikers nu echt benut. Voor studenten zonder praktijkervaring toch niet altijd eenvoudige stof om in een ochtendje te verteren, daarom werd de theorie verlevendigd met veel van onze praktijkvoorbeelden. Maar vooral het middagdeel, waarin gezamenlijk aan een praktijkvoorbeeld werd gewerkt, viel enorm in de smaak.

In groepen werd onder andere gewerkt aan het in kaart brengen en categoriseren van stakeholders en eindgebruikers aan de hand van The Stakeholder Value Canvas. Waarna de resultaten van hun praktijkopdracht aan het eind van de middag door de groepen met verve werden gepresenteerd.Schermafdruk 2014-11-30 10.23.05

Ook geïnteresseerd in onze Go Create With Us Masterclass van 1 dag? Neem een kijkje op het Masterclassprogramma. We starten vanaf februari 2015 met nieuwe classes in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Misschien interesse in een maatwerkprogramma? Laat het ons weten!

Interessant! Neem contact met me op!