Nieuws

Co-Creatie Events Lasloods NDSM

Kleine 20-tal ondernemende pioniers verkennen nieuwe toekomst Lasloods

Dinsdag en woensdag 20 en 21 mei hebben de beide co-creatie events in samenwerking met eigenaar Mediawharf Monumenten plaatsgevonden. Een kleine 20-tal ondernemende pioniers aan boord bouwden mee aan een nieuwe toekomst voor de Rijksmonumentale lasloods.

Co-Creation Shipyard Building

“De eerste dag stond in het teken van verbinden en matchen van de mogelijk toekomstig gebruikers en de 2e dag werd er letterlijk samen gebouwd. De events werden verder bijgewoond door experts van gemeente en Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Nationaal Platform Herbestemmen, die de ondernemers met advies vanuit hun expertise konden bijstaan. Ook waren de Stichting NDSM-werf en de op de werf gevestigde bedrijven Vous Etes Ici en Nieuw Dakota aanwezig om met de pioniers verbindingen te verkennen met de NDSM.”

De tweede dag kreeg een adviescommissie (bestaande uit Rob Post, voormalig stadsdeelvoorzitter van Amsterdam Noord; Ruben Maes, van &Maes en Susanne de Boer, young board member van de Amsterdam Economic Board) de  scenario’s gepresenteerd  en konden zij de aanwezigen van goede raad voorzien. – aldus Caroline Vrauwdeunt

De Stedenfabriek heeft beloofd een haalbaar Businessplan te leveren aan de eigenaar en wil bewijzen dat deze vernieuwende aanpak werkt.